Belépés

Alkotó Műhely

Light Brown and Blue Leaves DIY Influencer Instagram Post Set 1

Az Aurum Életműhely alkotó műhely foglalkozásai arra teremtenek lehetőséget, hogy alkoss, s ebben a folyamatban megtaláld magad, a stílusod, a "hangod", a színeid és mindazt, ami kifejez téged.

 

A mese- és művészetterápiás eszköztár ötvözésével született meg ez a tér, melyben megtapasztalhatod, hogy a szavakon és beszélgetéseken túl mennyi minden más is segíthet önismereti felfedező utadon.

 

Az alkotó tevékenység jótékony, stresszoldó, elcsendesítő hatásai mellett megtapasztalhatod, milyen kincsek rejtőznek benned és a közösségben, ahol együtt vagyunk.

Alkotó Műhely | Kulcsok

Kulcsok 

"Az ajtó te vagy. Lépj be, akár egy pillanatra, akár hosszabb énidőre!"

 

A csoport résztvevői ajándékba kapják Sőreg Judit: Kulcsok című könyvét, mely 300 élményötletet tartalmaz
az énidő építés fejlesztéséhez.

Csoportos önismereti alkalom az énidő építésének fejlesztésére

A járványhelyzet számtalan színtéren nehezíti meg vagy lehetetleníti el az egyik legmélyebb, legelemibb szükségletünket, a kapcsolódást. Sőreg 'Judit nemrégiben megjelent könyve inspirálta egy csoportos önismereti alkalom ötletét, melynek célja éppen az, hogy lehetőséget teremtsen a találkozásra egymással és önmagunkkal.

Mi is az az énidő? A Kulcsok workshop gyakorlatai, illetve a könyvben publikált élményötletekre gondolhatunk úgy, mint kulcsokra, melyek egy-egy ajtót nyitnak. A zár felniytásával lehetőségünk nyílik az "énidő" és "miidő" feltöltő pillanataiban időzve belemerülni a jelen-lét-élménybe. Ez lehet olyan magammal (vagy a miidő esetében másokkal) töltött minőségi vagy szabadidő, amit magamért teszek, amit örömmel fordítok magamra, amiben otthon érzem magam, és amiben feltöltődök.

 

Az alkalom vezetője: Kovács Janka, pszichológus

A csoport maximális létszáma: 10 fő

Választható időpontok: 2021. december 18. (szombat) 10:00-13:00 

Részvételi díj: 12.000 Ft / fő

A csoportra történő jelentkezés előregisztráció, mely a részvételi díj befizetésével válik véglegessé. 

Jelentkezés emailben a kovacs.janka@eletmuhely.com címen keresztül 2021. december 6-ig. 

 

Fontos, hogy itt nem kézügyességre, hanem egyedül RÁD van szükség. Tehát nem feltétel az, hogy "jól" vagy "ügyesen rajzolj". A különféle technikák alkalmazásával kapcsolatban szívesen segítünk majd az alkalom során. 

Alkotó Műhely | Elengedés

elenged

 

A csoport korábbi résztvevőinek egyik gyakori visszajelzése volt az, milyen felszabadítóan hatott rájuk, hogy saját történetükből éppen annyit osztottak meg, amennyit szerettek volna. A csoportalkalom során a beszélgetés helyett a közösségben rejlő érték és erő, valamint a nonverbális kifejezésmódok kapnak teret. Nem kötelező "beszélni", ha valakinek az esik jól, akár végig csendben is maradhat. Mindenki abba kapcsolódik be, amibe szeretne és olyan formában, ahogyan az neki ott és akkor éppen jól esik. 

 

Az alkalom elsődleges célja a veszteség és gyászfeldolgozás kísérése, támogatása, lehetőséget teremtve a szabad önkifejezésre a gyakorlatok és alkotás révén. Az alkotótevékenységhez nem szükséges rajztudás vagy más művészeti jártasság. 

Az elengedésről, fájdalmaink, veszteségeink meggyászolásáról és a továbblépés lehetőségeiről sokkal többet kell beszélnünk, mint azt a mai társadalomban tesszük. Sokunknak rengeteget segít az, ha valaki mellénk áll, és egyszerűen segít felszínre hozni onnan mélyről azt, aminek ki kell jönnie. Amíg tele van a lelkünk elnyomott érzelmekkel, fájdalommal, sebekkel, addig hogy tudnánk megtelni újra reménységgel, bizakodással, egészséges hittel és életkedvvel?

Pszichológusként és hívő keresztény emberként egyaránt hiszek abban, hogy érzelmeink szabad kifejezése egy kihagyhatatlan és nagyon fontos első lépés a gyógyulás útján.

Azt a sebet lehet meggyógyítani, amit merünk megmutatni az orvosnak, és azok a lapok lesznek értékesek a számunkra, amiket játékba hozunk. 


Erre teremt lehetőséget ez az alkalom, ahol egy biztonságos, támogató közegben "nézünk szembe a farkassal" mese- és művészetterápiás eszközök segítségével.

  

A csoport maximális létszáma: 8 fő

A csoport vezetője: Kovács Janka, pszichológus

Legközelebbi választható időpontok:

2021. október 30. (szombat) 10:00-13:00

 

Részvételi díj: 12.000 Ft / fő (tartalmazza az anyagköltséget is)

 

Jelentkezés a kovacs.janka@eletmuhely.com emailcímen 2021. október 10-ig.

 

A borítókép illusztráció, Clover Robin munkája.

Alkotó Műhely | A kút

Light Brown and Blue Leaves DIY Influencer Instagram Post Set 3

Mikor ittál utoljára friss, tiszta vizet? Persze nem arra vagyok kíváncsi, hogy megfelelően hidratált vagy-e... Hanem arra, hogy vagy te a feltöltődéssel? Hogy van mostanában a te belső egyensúlyod? Szomjas-e a lelked, ha őszinte választ várva megkérdezed tőle?

"A kút" szimbolikáját segítségül hívva ezen az alkalmon a belső erőforrásokkal dolgozunk és a reziliencia (lelki ellenállóképesség) fejlesztésének lehetőségeit járjuk körbe.

 

Az alkalom vezetője: Kovács Janka, pszichológus

A csoport maximális létszáma: 8 fő

Időpont: 2021. november 22. (hétfő) 17:00-21:00

Részvételi díj: 12.000 Ft / fő (tartalmazza az anyagköltséget is)

Jelentkezés a kovacs.janka@eletmuhely.com címen 2021. november 10-ig.

Választható technikák: 

- akvarell festés
- pasztell kréta
- tusfestés
- kollázs

 

Fontos! Itt nem kézügyességre, hanem RÁD van szükség. Tehát nem feltétel az, hogy "jól rajzolj". A különféle technikák alkalmazásával kapcsolatban szívesen segítünk.

 

Az esemény borítóképeként Ira Sluyterman van Langeweyde illusztrációját láthatjátok.

Alkotó MŰhely | A kert

Kulcsok 2

Egy nem mindennapi oázis a hétköznapokban megfáradt segítőknek

Kifejezetten pszichológus és mentálhigiénés szakembereket várunk "A kert" névre keresztelt alkalomra, melynek során egy örmény mese által kínált ösvény segítségével tehetünk sétát ki-ki a maga saját, belső kertjében. A Metamorphoses Meseterápia alkotó-fejlesztő foglalkozásainak keretrendszerének segítségével gondolkodhatunk közösen az "elég jó segítőségről", megtalálva vagy újra rálelve e gyönyörű hivatás alappilléreire. Várlak szeretettel, ha jól esne egy kis csend, friss levegő a hétköznapok poros fáradtságában. 

 

A csoport maximális létszáma: 8 fő

A foglalkozás vezetője: Kovács Janka, pszichológus

Időpont: 2021. szeptember 25. (szombat) 10:00-13:00

Részvételi díj: 12.000 Ft / fő (tartalmazza az anyagköltséget)

Jelentkezés emailben a kovacs.janka@eletmuhely.com címen 2021. szeptember 18-ig.