Belépés

a 6 legfontosabb dolog, amit tudnod érdemes

Rólunk mondták

"Nagyon értékes és hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam és gazdagodom, amióta Zsófiához járok. Amellett, hogy rengeteget megtudtam magamról, előre tudtam lépni a konkrét problémáimmal (pánik, szorongás) kapcsolatban, illetve az életben úgy általában is; a segítségével sikerült túllendülnöm azon a holtponton, ahol megakadtam.” István (30)

"Váratlanul ért tavaly életem első lumbágója ami egy csapásra átszervezte a teljes nyaramat. Zsófival hónapokat dolgoztunk először a rövid-, majd a hosszabb távú megoldáson - érdemes volt! Az idei nyarat fájdalomtól mentesen, egészségesen töltöttem és bepótoltam minden programot tavalyról is! Zsófinak áldás van a munkáján!" Gergely (37), marketing szakértő

"Bármikor, ha találkozom Mercédesszel, egy teljesen rám figyelő, elfogadó, ítéletmentes légkör vár. Nem kell szégyellenem semmit, őszintén elmondhatom, hogy mi van bennem- minden téren." Orsi (21), egyetemista

“Azért kerestem fel Zsófit, mert úgy éreztem, hogy nem találom a helyem a világban. Az alkalmak során feltérképeztük, hogy miben vagyok igazán jó és mi motivál. Nagyon sok új információt megtudtam magamról meg a munkaerőpiacról is.”

Veronika (31), bölcsészből lett rendezvényszervező és magántanár

“Nagyon komoly szociális szorongással küzdöttem, egyáltalán nem voltak mély kapcsolataim. Itt közösen felfedeztük a viselkedésemet irányító félelmeim gyökereit, s én is sokkal jobban rálátok magamra. Múlt héten életem első randija is egész jól sikerült.”

Dani (26), fizikus

„Február vége óta járok Lillához és abszolút meg vagyok vele elégedve. Nagyon sokat segített egyrészt a tüneteim kezelésében autogén tréning segítségével, másrészt pedig a tünetek mögött álló érzelmek feltárásában és feldolgozásában. Az ülések légköre kényelmes és fesztelen, Lilla nagyon kedves, de megfelelő szakmaisággal kezeli a beszélgetéseinket, engedi hogy a saját tempómban haladjak.” Emma (22), egyetemi hallgató

“Azért kerestük fel Zsófiékat, mert a házasságunk nagyon félresiklott, közénk állt egy harmadik fél, s már a válás gondolata foglalkoztatott, de szerettünk volna egy utolsó esélyt adni a kapcsolatnak. Még csak 6 párterápiás alkalmon vagyunk túl, de már sikerült eldöntenünk, hogy mégis szeretnénk együttmaradni, s nem a válás felé indulni.”

Anna (33), tanár és Gábor (35), mérnök

“A konzultációk során felszínre kerültek olyan sérelmek, amik miatt harag tombolt bennem. Ahogy ezeket átdolgozzuk, azt veszem észre magamon, hogy egyre kevésbé érzek késztetést robbanni egy-egy konfliktusos helyzetben.”

Ferenc (37)

“Fontos volt, hogy olyan szakemberekhez kerüljünk, akik számára szintén fontos a hit, kereszténység, ez segített a bizalom kialakulásában. A családterápia közben a kislányom betegsége teljesen megszűnt. Több, mint fél éve zárult le a terápia, és azóta sem jelentkezett."

Andrea (44), háztartásbeli és családja

“Lelkigondozói segítségért kerestem fel az Életműhelyt, mert az Istennel való kapcsolatom nagyon megromlott, s ez kihatással volt a hangulatomra, szociális kapcsolataimra is. 3 hónapot jártam, és ezalatt teljesen új alapokra helyeződött a hitéletem, felismertem sok régi rossz, hamis beidegződést.”

Kamilla (24), diák

“Egy szakítás után kértem segítséget, hisz már nem az első alkalommal “maradtam csúnyán hoppon.” Zsófi segítségével ráláttam, hogy milyen mintákat követek, milyen férfiakhoz vonzódom, s mik a valódi vágyaim egy kapcsolatban. Mostmár ez alapján randizom, és nagyon sok felesleges kört kihagyok így!”

Réka (28)

„Felszabadultabb és elfogadóbb lettem magammal. A szürke hétköznapi görcsös malom kezd a saját várammá válni.”

Dóri (33), építész

„Judittal nagyon jó volt együtt dolgozni! Megtanított arra, hogy hogyan indítsam a napomat reggel, átgondolni a napi feladatokat. Így sokkal gördülékenyebben veszem a dolgokat. A diákjaimmal a kapcsolatteremtés is könnyebben megy.”

László (49), oktató

„Amiben hosszú évek óta megoldatlanul, tanácstalanul forogtam végre kikerültem azáltal, hogy más oldalról más megvilágításból néztük meg a helyzetet. Olyan felismerésekkel gazdagodtam, mely életem minden területére kihat, tudatosabb lettem és fókuszálni tudok a megoldásra. “

Zsuzsi (40), óvodapedagógus

„Adél segítségével rájöttem, hogy a változáshoz én kellek. Nekem kell döntenem.”

Anita (30)

„Adélt, az egyik ismerősöm ajánlotta. Mikor bemutatkoztam Neki, Ő mosolygott, én meg csak sírtam és sírtam. Hála Istennek ma már csak egy rossz emlék, Adélnak köszönhetően sikerült viszonylag hamar kimásznom belőle.”

Marcsi (40)

„Legutóbb, orsócsont törés utáni állapotom helyreállítása során kerültem kapcsolatba Zsófival. Egy nagyon elhúzódó, makacs csukló mobilizálás részeként ismerhettem meg általa, egy légzés technika alkalmazását is, mely nagyon megkönnyítette a csukló tornámat.”

Mária (63)

„Az elmúlt egy évben, amióta Zsófiához járok, a segítségével sikerült gondolkodásmódbeli és életmódbeli változásokat is eszközölnöm, amelyek mind segíthetnek nyugodtabb és tudatosabb módon élni az életemet.” Gábor (35)

Munkatársaink

Kovács Janka

Lelkigondozó, pszichológus-jelölt

Záborszky Zsófia

Pszichológus, tréner, pár- és családterapeuta-jelölt

Fodor Zsófia

Manuálterapeuta, gyógytornász

Sőreg Judit

Mentálhigiénés tanácsadó, coach

Szentkereszty Zsófia

Pszichológus, klinikai- és mentálhigiéniai szakpszichológus jelölt, pár- és családterapeuta jelölt, relaxációs terapeuta jelölt

Vámos Katalin

Manuálterapeuta, gyógytornász

Szabó Mercédesz

Pszichológus, klinikai szakpszichológus jelölt

Neri Orsolya

Pszichológus, relaxációs terapeuta, pár- és családterapeuta jelölt

Négyesiné Harangi Éva

Gyógytornász

Szisz Lilla

Pszichológus, kognitív viselkedésterápiás konzultáns jelölt

Hamar Noémi

Coach

Pődör-Novák Réka

Dietetikus, fitness-testépítés edző, life coach

Mógor Krisztina

Coach

Záborszky Dávid

Lelkipásztor, tréner

Vágó Péter

Pszichológus, teológus, coach

Járay Dóra

Bowen technika és Craniosacralis Biodinamika alkalmazó

Kiss-Bózsó Csongor

Gyógytornász

Jécsák Dolli

AVIVA Módszer oktató
Bezárás

Kovács Janka

Lelkigondozó, pszichológus-jelölt

Kovács Janka

Gyerekkorom óta, mindig is érdekelt az, hogy másoknak mi jár a fejében, miért viselkednek úgy, ahogy, vajon hogyan látják a világot, miben hasonlóak hozzám, miben gondolkoznak és viselkednek egészen máshogy mint én, mit tanulhatnék tőlük. Mindig is szerettem figyelni magamat és másokat, levonni a tanulságokat egy-egy helyzetben, vagy csak úgy merő kíváncsiságból szemlélődni. Azon szerencsések közé tartozom, akik kifejezetten élvezték az iskolai éveket, alig tudok olyan tantárgyat mondani, amit ne szerettem volna, így komoly kihívást jelentett számomra, hogy milyen irányban tanuljak tovább. Abban biztos voltam, hogy szeretnék emberekkel foglalkozni, különösen izgatott az emberi lélek működése, ráadásul a környezetem is bátorított abban, hogy adottságaimat segítő szakemberként jól tudnám kamatoztatni. Ezeket összevetve a pszichológia mellett döntöttem és érettségi után a Károli Gáspár Református Egyetemen szereztem viselkedéselemző pszichológus alapdiplomát.

Kutatási és érdeklődési területeimet illetően pszichológiai tanulmányaim idején többször foglalkoztam az identitás kérdéskörével. Egy az ELTE Koreai Tanszékén írt dolgozatomban az öngyilkosság kulturális gyökereit vizsgáltam, diplomamunkámban pedig interkulturális megközelítésben írtam a dél-koreai céges világról és munkahelyi kultúráról.

2016 nyarára ért meg bennem a döntés, hogy szeretnék ismét a segítő szakmák, elsősorban a lelkigondozás és pszichológia felé fordulni. Jelenleg egyéni formában végzek önismereti munkát. 2017 szeptemberétől a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen folytatom pszichológia tanulmányaimat mesterképzésen. Istentől kapott ajándékként tekintek arra a lehetőségre, hogy az Aurum csapatának tagjaként dolgozhatom azért, hogy az Életműhely valóban olyan hely lehessen, ahol egyre többen találtok szakszerű segítséget abban, hogy gyógyuljatok, növekedjetek és kiteljesedjetek a test, lélek és szellem tartományaiban egyaránt.


Tanulmányok

Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Budapest | 2017. szeptember - 2019. július (várható végzési év)
M.A. Pszichológus

Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest, Magyarország | 2011. szeptember - 2016. július
B.A. Keleti nyelvek és kultúrák, koreai szakirány
Magyar mint idegennyelv minor szak

Károli Gáspár Református Egyetem, Budapest, Magyarország | 2008. szeptember - 2011. július
B.A. Viselkedéselemző pszichológus


Egyéb képzések

Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség, Budapest | 2017. február - június
Hozzáértő Segítő Képzés

Semmelweis Egyetem, ÁOK, Klinikai Pszichológia Tanszék, Budapest | 2016. október 27-28.
Problémamegoldó Tréning szerepe a szuicid prevencióban, akkreditált tanfolyam

TCM International Institute, Heiligenkreuz, Ausztria | 2015. szeptember
Akkreditált missziói képzés, gyülekezetplántálói kurzus

Bezárás

Záborszky Zsófia

Pszichológus, tréner, pár- és családterapeuta-jelölt

Záborszky Zsófia

Számomra a pszichológia nem szimplán munkát, hanem inkább hivatást jelent. Egészen kiskoromtól kezdve tudtam, hogy majd emberekkel szeretnék foglalkozni, és később, részben saját önismereti élményeim és tapasztalataim hatására tovább körvonalazódott, hogy legszívesebben az emberek lelki egészségével szeretnék foglalkozni. Pszichológusként azt élem meg, hogy egy szakavatott kísérő lehetek a hozzám fordulók életében: nem az én utam, és nem csak én mutatom az irányt, de egy időre a kliens mellé szegődhetek, és segíthetek kiigazodni saját élethelyzetében, gondolkodásmódjában, érzelemvilágában, kötődéseiben. Továbbá, ami nagyon fontos: észlelem és jelzem, hogy milyen súlyos a probléma, s milyen kezelést igényel a valódi változás.

Hiszem, hogy életünk ajándék, és olykor nehéz, de szép felelősség olyanná alakítani, amilyenre vágyunk, ami hozzánk illik. Mindannyian szembetalálkozunk életünk során nehézségekkel, küzdünk szorongásokkal, félelmekkel, helytelen önértékeléssel és félrecsúszott kapcsolatokkal. Azonban, ha ezek eluralkodnak rajtunk, könnyen válhatunk pszichésen beteggé (pl.: depresszióssá, kényszerbeteggé, pánikbeteggé, fóbiássá, kapcsolat-, vagy szerfüggővé, stb.), ami aztán megakadályoz a teljes életben, kibontakozásban. Ezért nagyon hasznosnak tartom egy segítő szakember felkeresését egy probléma észlelése után minél hamarabb, hogy minél hamarabb visszanyerhesse pszichés egészségét az érintett.

Pályám elején menekült és migráns fiatalokkal dolgoztam: segítettem őket háborús traumáik feldolgozásában és kulturális beilleszkedésükben. Emellett számos egyéni ügyfélnek és párnak, családnak lehettem kísérője életük egy-egy nehéz szakaszán, támogathattam őket a változásban. Szakemberként nagyon fontosnak tartom a hitelességet, így folyamatosan járok különféle szakmai továbbképzésekre és nagy hangsúlyt fektetek saját személyes önismeretem fejlesztésére.

Fontos számomra a hitéletem, férjem lelkipásztor, egy gyülekezet plántálását vezeti Budapesten, melyben én is részt veszek. Szakdolgozataim és több műhelymunkám keretében is kutattam a keresztény közegben szocializálódott fiatalok identitásalakulását, a hit hatását az egyéni lelki egészségre nézve, a vallásból eredő szégyent és kezelését. Egy nagyobbkörű nemzetközi kutatásba is bekapcsolódtam, mely a gyülekezetek egészségének faktorait vizsgálta. Nagyon fontosnak tartom az egyéni hitélet és Istenkapcsolat szakmai kísérését.

 

Végzettségek

2014 – tól jelenleg szupervizió fázis - KIP (katathym imaginatív pszichoterápia) képzés (Kácsándi Elvira pszichoterapeuta vezetésével)

2015- 2016 Tréner, moderátor, facilitátor képesítés (Indynamics Consulting Kft.)

2015- 2016 Tündérhegyi Európai Pszichoterapeuta Képzés (TEPKI - propedeutika)

2015  PREPARE/ENRICH Tanácsadó (párkapcsolat-erősítés, házasságra való felkészítés)

2015 Pályaorientációs konzulens képesítés

2014 Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológia MA diploma (pszichológus képesítés)

2012 Pár- és családterapeuta képzés - 150 önismeret és 200 óra alaptanfolyam – szupervízió alatt álló család- és párterapeuta képesítés (Magyar Családterápiás Egyesület)

2011 Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológia BA diploma (viselkedéselemző képesítés)

 

Szakmai tapasztalat

2016 - Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, Korhatár Bizottság, pszichológus szakértő

2015 – AVOMED Pszichológiai Központ - pszichológus

2014 - Szupervízió mellett segítő beszélgetések, életvezetési tanácsadás, lelkigondozás magánszférában

2014 - Xpand tréner-coach közösség – tréner, pályaválasztási tanácsadó

2013 - 2015 - Református Missziói Központ Menekültmisszió Migráns Tanoda – pszichológus

Jelentős szakmai tapasztalatot jelentő önkéntes munkák:

2013 – 2014 - Péterfy Sándor utcai Kórház krízisintervenciós és pszichiátriai osztály - zenecsoport vezetése

2013 – 2014 - Helperek Önkéntes Segítők Közhasznú Egyesülete - pszichológus a Sziget fesztivál ambulanciáján

2011 – 2013 - Rákospalotai Leánynevelő Intézet

Bezárás

Fodor Zsófia

Manuálterapeuta, gyógytornász

Fodor Zsófia

Bemutatkozás

"Ha nem repülhetsz, fuss! Ha nem futhatsz, menj! Ha nem mehetsz, csússz! De bárhogy is legyen: mozogj!" (Ifjabb dr. Martin Luther King)

 

Lételemünk a mozgás. Ha megakadályoz minket benne a betegség, mintha szabadságunktól fosztottak volna meg. Én magam is átéltem ezt gimnazistaként sportsérülést szerezve. Aztán megtanultam gyógytornászként, hogyan vigyázhatok a testemre, mozgásom egészségére, s hogyan gyógyíthatom azt. Különböző életkorban, különböző terhelésnek megfelelően és különböző kórképekben más-más formája segít a mozgásnak. Célom, hogy ezt a formát egyénre szabottan találjam meg pácienseim számára a kezelések során, segítve őket a mozgásszabadságuk visszanyerésében.

Számomra kiemelkedően fontos szerepe van a fájdalomnak a diagnosztikában. A fájdalom piros lámpa, jelez a rendszer, valamilyen diszfunkció van a szervezetünkben. Figyelmeztet, nem hagy békén, foglalkoznunk kell a dologgal! Mikor felmérem a betegek fizikális állapotát, erre fókuszálok. Keresem a fájdalom gyökerét, okát, keresem, hogy hol van a diszfunkció. Fő eszközöm a manuálterápia, mely az egész mozgás szervrendszer statikáját, annak elváltozásait keresi. Majd sorban a reverzibilis (visszafordítható) elváltozásokat speciális kezelési fogásokkal, az izmok, izompólyák (fascia) nyújtásával és az ízületek mozgásterjedelmének visszaállításával állítja helyre az egész test egyensúlyát. Többszöri kezelésekre az egyensúly visszaálltával a fájdalom csökken, elmúlik.  Fontos, hogy a páciens is akarjon gyógyulni! Igyekezzen a testére káros terhelést csökkenteni, s aktív, otthon végzett tornagyakorlatokkal a visszanyert mozgást, fájdalom mentességet megőrizni.

Csapatban dolgozunk, mert hiszem, hisszük, hogy az egész!séghez nem elég a fizikai jól lét, hanem még inkább a teljes embert, testet-lelket-szellemet együtt kell vizsgálnunk, gyógyítanunk. Fizikális tünetek gyökerei megbújhatnak a páciens életének egy más területén. Vagy a hosszú fájdalomkörök egy idő után kihatnak a pszichés és szociális egészségünkre is. Ezeket a tényeket szeretnénk figyelembe venni, mikor csapatként kezelünk együtt EGY embert, hogy az körülvéve minden oldalról, megkapja a szükséges terápiát, akár lelki, testi, szellemi vagy az egészet átszövő problémáról van szó.  Nehéz ma olyan közeget találni a gyógyuláshoz, hogy közben nem sérül a testünk egy másik része vagy a lelkünk, emberségünk. Mi kezelők is gyakran elfelejtjük, milyen is betegnek lenni. Testi-lelki fájdalmak, elhagyatottság, reménytelenség, küzdelem a betegséggel, belefáradás... Mi is átéltük ezeket. Szeretnénk azt adni, ami nekünk is jól esne ilyen helyzetben: türelem, szelídség, kíméletesség, megértés, valódi empátia, szeretet teljes közeg, mely a gyógyulást szolgálja.

Számomra külön ajándék a pácienseimmel való kapcsolat. Olyan embereket ismerhetek meg, ebben a bizalmi kapcsolatban, akiket máshogyan, máshol soha. Megtanultam már, hogy ne ítéljek előre, várjak, míg kibomlik a belső ember. Sokszor ezekben a mély beszélgetésekben jön elő a probléma gyökere, melyet figyelembe veszek a kezeléseknél.

 

Tanulmányok

2018 Craniomandibuláris Diszfunkciók terápiája - Az állkapocsízület terápiája, PhysioVit, oktató: Kanyó Ildikó

2018 3NS TEX kineziotape alaptanfolyam, oktató: Pataki Dalma

2017 Neurodinamik tanfolyam: Perifériás neurogén panaszok funkcióvizsgálata és kezelése, oktató: Pataki Dalma/2012 Mckenzie tanfolyamok: A, B, C

2017 Barvichenko-féle manulterapeuta

2011 A vállizület degeneratív folyamatai során fellépő biomechanikai változások, és ezek kezelési alapelvei

2011 Gyógytornász-fizioterapeuta diploma, Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar

 

Munkatapasztalat

2011-2016 Lukács Gyógyfürdő Komplex fürdőgyógyászati ellátás (Nappali kórház), rehabilitáció, rekreáció, főleg reumatológiai, ortopédiai és traumatológiai kórképekben

Bezárás

Sőreg Judit

Mentálhigiénés tanácsadó, coach

Sőreg Judit

Bemutatkozás

Az életúton mindenki számára vannak fordulópontok, megtorpanások, ismeretlennek tűnő időszakok. Az itt és most lehetőségében a Jelenben dolgozunk együtt. Ebben a valós időben eljutunk oda, ahol akár egy séma áll vagy az élet elakadása láthatóvá, megérthetővé válik. Felismered és képes leszel megélni és akár elfogadhatóvá vagy szerethetővé tenni. Megszületik benned az a szemlélet, amiben változni tudsz, örömmel.

Ahhoz, hogy az álmainkat meg tudjuk valósítani, fel kell ébredni hogy valósággá váljanak. Álmok nélkül azonban nem hiszem, hogy fel lehet ébredni, mert élni azok megvalósítása szívből, egészen.

Az ismert és ismeretlen önmagunk személyének fejlesztése a valódi célok elérésének hordozója. Az életünk útján felismert igazságokba, megélt önismeretbe azonban nemcsak bele kell érni, nyúlni azok felé, hanem bele is kell érni, azaz éretté válni azokban. Ennek gyakorlati útja az a folyamat, amit a munkámmal támogatok.

Pályafutásomat tanári végzettséggel, marketinges szakemberként, illetve a rendezvényszervezésben és design, arculatépítés munkáiban kezdtem el. A különböző munkaterületeken, és egyben különböző városokban is végzett munkáimban elsősorban az emberekkel való kapcsolattartást, illetve a kommunikáció formáit gyakorolhattam. Dolgoztam rádióban, újságnál, részt vettem bevásárlóközpont felépítésében, az indulástól a sikeres működésig, saját céget alapítva. A reklám, kommunikáció, marketing, a megjelenések eszközeivel dolgozhattam a különböző cégek fejlődéséért. A rendezvények pergő élete pedig új megtapasztalásokat adott, a csoportos rendezvényméretektől a tízezres tömegszórakoztatásig.

A művészeti területek az életemet végigkísérték, legyen az képzőművészet, grafika, image, arculat vagy zene. Mindezekben a mély megélések, a kifejeződések, megnyilvánulások és lelki közvetítések világában olyan valóságot ismertem meg, amely a megértést, a beleérző és beleélő képességet, az intuíciót erősítették meg.

Minden időszak új lehetőséget és tapasztalatot adott. Húsz üzleti, illetve multi - környezetben eltöltött év után ráébredtem, hogy sokkal közelebb áll hozzám az emberek életének kísérése, mint a marketing, így váltottam, s az eddigi végzettségeim után life és business coaching, képzettséget szereztem, majd a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológia Tanszékén kezdtem tanulni mentálhigiénét emellett pedig szupervízori kiscsoportos egyéni képzést. A hivatásom keresése hosszú úton vezetett arra a munkaterületre, amit a coachingban és a metálhigiénés szakterületen találtam meg.

A tapasztalatok, az eddigi munkakörök, az életterek, városok, helyszínek sokszínűsége az elmúlt években világos és tartalmas alapot adtak a munkámhoz. A megtapasztalt élethelyzetekben akár az új, akár a megismétlődő szituációk a döntések és a megoldások ajtóit nyitották meg.

Jelenleg coachként és mentálhigiénés szakemberként dolgozom, melyet nagyon élvezek. Együttműködő beszélgetéseink keretében felismerésekre jutnak el a klienseim. A felismeréseik mentén tudnak a megoldandó problémáikra döntést hozni, és megtenni a lépéseket a változáshoz. Ebben a munkában coach-ként megnyithatom a megoldásra való készséget, és a hajlandóságot a megfelelő változtatásra. A klienssel a beszélgetések során jutunk el a meglátásra és megújulásra, arra az előrevivő folyamatra, amely konkrét lépések megtételét segíti. Coach-ként törekszem arra, hogy segítő támogatásommal előmozdítsam mindazokat a meglévő pozitív lehetőségeket, irányokat, amelyek a kliensben egy folyamat során válnak gyakorlattá. A kívülről való megnyitással, esetenként rámutatással segítek a saját felfedezések és az elindulások útján. Nem a konkrét megoldást kínálom, hanem támogatom a hozzám fordulókat a félelmeik felismerésében, az érzelmeik megélésében, döntéshozatalaik során. Tapasztalatom, hogy a coaching és a mentálhigiéné más szemléletmódot indít el, más szempontból nézhet a kliens az életében bekövetkező eseményekre. Segítségemmel kívülről nézhet saját nehézségére, és már nem a problémából szemléli a helyzetét, hanem a megoldásra fókuszál. Így válik számára a probléma lehetőséggé.

Minden kliensemmel személyes úton járunk. A mélyen rejlő okok nemcsak egy dologra vezetnek vissza. A személyiség terében minden ott van, ahogyan az azzá vált, aki lett és ahogy ide született és amit akár maga épített, több dimenzióban a személyén belül.

A csodának nem receptje van, nincs módszere, kérése van, és az az út, amin mindenki a saját teremtett személyiségével jár.

Ha mélyen szeretnéd magad megélni, bizalom és megértés, ami melletted áll.

 

Végzettség

Károli Gáspár Református Egyetem, Bölcsészettudományi Kar Mentálhigiénés segítő szakirányú továbbképzési szak

Szupervízió, kiscsoportos egyéni képzés Budapest, Wiesner Erzsébet

Business és Life Coach képzés, Szociális- és Csoportkompetencia tréning, In Dynamic Consulting Kft.

HVG: Konfliktuskezelés, Ron Roberts, Hatékony üzleti terv, Paul Williams

Juhász Gyula Tanárképző Főiskola

Bezárás

Szentkereszty Zsófia

Pszichológus, klinikai- és mentálhigiéniai szakpszichológus jelölt, pár- és családterapeuta jelölt, relaxációs terapeuta jelölt

Szentkereszty Zsófia

Pszichológusi munkámban a legfontosabb számomra a hivatástudat és a hitelesség. A hivatástudat azt jelenti, hogy szeretem a munkámat, örömömet lelem benne, hogy elkötelezetten csinálom és a legfontosabb, hogy értéknek tartom. A hitelesség pedig számomra azt jelzi, hogy a munkámban őszinte odafordulással vagyok a másik ember felé. Segíteni igyekszem azzal az elgondolással, hogy a másik személy kompetens, én pedig a szakmai tudásommal segítem, támogatom őt.

Az 5. kerületi pszichiátriai szakrendelőben dolgozva látok sokféle mélységű és különböző típusú segítséget igénylő embereket, akik képesek rövidebb-hosszabb terápiák után a saját életüket továbbvinni, építeni. Foglalkoztam családokkal és gyermekekkel is, valamint tapasztalatot szereztem pszichiátrián és egészségpszichológiai területen egyaránt. Munkámat integrált terápiás személettel végzem, felnőttekkel, párokkal és családokkal egyaránt. Képződtem klinikai- és egészségpszichológiai szakterületen, pár- és családterápiában és relaxációs technikában is.

Munkámat szakmai szupervízió mellett végzem, a pszichológus etika és titoktartás szabályait figyelembe véve.


Tanulmányok

2018-tól jelenleg | Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület, relaxációs terapeuta képesítés

2017-től jelenleg | Pécsi Tudományegyetem, klinikai- és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológus képesítés

2016-tól jelenleg | Magyar Családterápiás Egyesület, szupervízió alatt álló pár- és családterapeuta képesítés

2016 | Egészséges Magyarországért Központ (EMK), Csoportos tanácsadás végzésére alkalmas szereplők felkészítése, dohányzás, alkohol és életmód témakörben

2014-2017 | Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Pszichológia MA (pszichológus képesítés)

2011-2014 | Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Pszichológia BA (viselkedéselemző képesítés)

 

Szakmai tapasztalatok

2017-től jelenleg | Belváros Lipótváros Egészségügyi Szolgálat (BLESz), Pszichiátriai szakrendelés, pszichológus 

2017-2018 | Zuglói Benedek Elek EGYMI, iskolapszichológus

2016 | Egészséges Magyarországért Központ (EMK), szakmai gyakorlat

2015 | Magyar Máltai Szeretetszolgálat, pszichológiai tanácsadás, önkéntes munka

2015 | Nyírő Gyula Kórház, I. Pszichiátriai Osztály, szakmai gyakorlat

2014 | Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI), szakmai gyakorlat

Bezárás

Vámos Katalin

Manuálterapeuta, gyógytornász

Vámos Katalin

Gimnazista korom óta érdeklődöm az emberi test működése, és a gyógyítás iránt. Kezdetben orvosnak készültem, majd orvos bátyám hatására úgy láttam, a gyógytornász munkája megfelelőbb lesz nekem. Gyógytornász Bsc diplomámat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szereztem 2010-ben, melyet 2015-ben fizioterápia mesterképzéssel egészítettem ki.

Több éve dolgozom már a szakmában, de még mindig lenyűgöz, hogy testünkben akár egészséges, akár beteg, mennyi lehetőség van. Jelzéseit nem mindig értjük, megfejtésükben azonban a gyógytornász segíthet. A gyógytorna közös munka: a páciens aktív közreműködése kell ahhoz, hogy sikeres legyen. Kitartást igényel, és van, hogy átmenetileg fájdalommal jár, pedig a legtöbb esetben éppen a fájdalomtól szeretnénk szabadulni.
Az alkalmazott módszereim között egyaránt szerepel a mozgatás- kezelés, és a képzés-betanítás. A leletek (ha vannak) és a felmérések alapján állítjuk össze a korrekciós torna anyagát. A kiindulás általában a helyes testtartás beállítása, és a tartáshibák tudatosítása. A gerincet, az izomzatot és az egyes ízületeket célirányosan, csoportosan kezeljük, fejlesztjük. Sikeres együttműködés esetén a páciens megtanulhatja azokat az erősítési, nyújtási- és lazítási módszereket is, melyek segítségével kímélheti, kiegyenlítheti problémás testrészei terhelését, munka- sport- vagy akár csak hétköznapi élethelyzetekben.

Alkalmazott technikáim: manuálterápia, lágyrész technikák, lazítási- és nyújtási technikák, gerinc- és végtag mobilizáció, aktív izomnyújtás, korrigált helyzetben végzett célzott izomerősítés, koordinációs gyakorlatok, tartáskorrekció. Jelenleg főként váll-, csípő- és térdízületi problémákkal, illetve a gerinc degeneratív elváltozásaival foglalkozom.

Hálás vagyok, hogy az Aurum csapatában dolgozhatok, mert itt meggyőződésünk, hogy az ember szellem, lélek és test egysége, és a testi problémák is csak gondolkodásunk megújításával orvosolhatóak.

 

Munkahelyeim

2017-től Therapy 4u Gerincterápiás Központ
2014-től Országos Gerincgyógyászati Központ, Budai Egészségközpont
2011-2017 | Menta Egészségközpont 
2012-2013 | Szevermed Mozgásszervi Központ  
2010-2014 | Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinika 

 

Szakmai továbbképzéseim

Maitland koncepció szerinti ortopédiai manuálterápia
Nemzetközi Modern Scoliosis Terápia Katharina Schroth szerint
Mckenzie „A”, „B” kurzus
Terrier-féle lágyrész technikák I.
Anathomy Trains I-II.
Medical taping
Lumbális szegmentális stabilizációs tréning
A vállízület degeneratív folyamatatai során fellépő biomechnaikai változások és ezek kezelési alapelvei
Aerobik edző IFAA Fitness Company 

Bezárás

Szabó Mercédesz

Pszichológus, klinikai szakpszichológus jelölt

Szabó Mercédesz

Szabó Mercédesz vagyok, pszichológus, klinikai szakpszichológus jelölt. Pszichológus diplomámat 2014-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem, azóta a Pécsi Tudományegyetemen gyermekek és fiatalok pszichés állapotainak kezelésében, és a rogers-i személyközpontú szemléletben is képződöm.

Az Aurum Életműhely kereteiben serdülőkorúak és fiatal felnőttek pszichológiai támogatását vállalom, akik bizalmukkal megtisztelve hozzám fordulnak lelki nehézségeik vagy önismeretük fejlesztése kapcsán.

Klienseimet elfogadó, empatikus légkörben várom valódi találkozásokra, ahol tere van az érzések, nehézségek és örömök megélésének, valamint a fejlődésnek, egészségesebbé válásnak egyaránt. A konzultációk a kliens gondolatmenetéhez, témáihoz igazodnak, kiegészítve olyan technikákkal, melyek segíthetik az érzelmek, vágyak, motivációk tudatosulását, a mélyebb megértést, és a személyiség lehetőségeinek kibontakozását.

Munkám során tapasztalatot szereztem többek között stresszel terhelt, hangulati és szorongásos állapotokkal való megküzdés mellett pszichoszomatikus betegségek lelki mechanizmusaival, hitélet kérdéseinek pszichés vonatkozásaival, kötődési és kapcsolati nehézségekkel, valamint a közösségi élet dinamikáival is.

 

Szakmai tapasztalat

2017/09 – jelenleg | Pszichológus (nevelési tanácsadás)

A Református Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézet (EGYMI) alkalmazásában gyermekek pszichológiai ellátását biztosítom.

2015/08 – 2017/08 | Kapcsolati munkatárs

A Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetségnél (MEKDSZ) egyetemista diákkörök és diákkörvezetők támogatásával, segítésével foglalkoztam, részt vettem a képzések tartásában és a programszervezésében is.

2014/09 – 2015/05 | Félállású önkéntes 

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalomnál pszichoedukációs és önismereti előadásokat, workshop-okat szerveztem és tartottam párválasztás, családalapítás és kapcsolati témákban.

2014/tavasz | Szakmai gyakorlat 

Szakmai gyakorlatomat a MRE Bethesda Gyermekkórházban töltöttem, ahol pszichodiagnosztikai feladatok mellett a szocio- és művészetterápiás foglalkozások, illetve kognitív- és szimbólumterápiás csoportpszichoterápiák folyamataiban működtem közre.

 

Képzettség

2017-től folyamatban | Klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológia - Szakképzés 

A Pécsi Tudományegyetem szakképzését kezdtem meg 2017 őszén.

2017/ősz | Tudatos jelenlét alapú kognitív terápia – Módszerspecifikus képzés sajátélmény

A VIKOTE MBCT képzésének sajátélmény modulját fejeztem be, mely a tudatos jelenlét gyakorlását és kognitív terápiás technikákat alkalmaz a lelki egészség helyreállítása érdekében.

2015-től folyamatban | Személyközpontú tanácsadó - Módszerspecifikus képzés 

Jelenleg a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadó Egyesület képzésében veszek részt. Az önismereti modult már befejeztem, jelenleg az elméleti, gyakorlati tréning és szupervízó modulokat végzem.

2013/tavasz | Erasmus Program - Addiktológia specializáció 

Egyetemi tanulmányaim során egy félévet az Institut Catholique de Toulouse-ban (Franciaország) töltöttem, ahol egy függőségekre specializálódott oktatási programban tanulhattam.

2008-2014 | Okleveles Pszichológus – Alap- és mesterdiploma 

Mind az alap-, mind a mesterdiplomámat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem. A mesterképzést Fejlődés- és gyermekklinikai pszichológia szakirányon végeztem.

Bezárás

Neri Orsolya

Pszichológus, relaxációs terapeuta, pár- és családterapeuta jelölt

Neri Orsolya

Bemutatkozás

Pszichológusi hivatásomban szeretnék olyan lenni, mint egy révész, aki az utazót a zavaros folyó egyik partján besegíti a csónakba, majd közösen átevezve a sodró habokon, a biztonságos túlpartra érve megerősödve bocsátja útjára, immáron szilárd talajon.

Munkámat integrált terápiás szemlélettel végzem gyermekekkel és felnőttekkel egyaránt. Képződtem pár- és családterápiában, relaxációs technikákban, különböző csoport-módszerekben. Pályámon elindulva dolgoztam tehetséges gyermekekkel és fiatalokkal, vezetek önismereti csoportokat tinédzsereknek és felnőtteknek, nevelési tanácsadóban foglalkozom pici óvodásoktól kezdve egészen végzős középiskolásokkal és családjaikkal. Felnőttekkel pedig a megkeresés igényéhez mérten folytatok egyéni konzultációt, pár- és családterápiát, utóbbiakat koterapeutával, kettős vezetés mentén. Kiemelt témáim a többkultúrájú családi- és párkapcsolatok dinamikája, a nemzetközi gyermekkor fejlődéslélektana, az örökbefogadás lelki vonzatai.

Munkámat szakmai szupervízió mellett végzem, a pszichológus etika és titoktartás szabályait figyelembe véve.

 

Végzettségek

2017-től Magyar Családterápiás Egyesület, szupervízió alatt álló család- és párterapeuta képesítés

2016-2017 | Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulancia, önismereti csoport vezetése serdülők részére, „COOL-élés törvényei” szociális készség fejlesztő tréning

2015-2016 | Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület, relaxációs terapeuta

2011-2016 | Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológia, klinikai és egészségpszichológia szakirány (MA)

 

Szakmai tapasztalatok

2017-től Pedagógiai Szakszolgálat (Fővárosi és Fejér Megyei), Nevelési tanácsadás és szakértői bizottsági szakfeladatok 

2012-tól Messzehangzó Tehetségek Alapítvány, Tematikus önismereti csoportok fiatalok számára, Tehetséggondozó programsorozatok szociokultúrálisan hátrányos helyzetű, tehetséges gyermekek és fiatalok körében

2016 | Péterfy Sándor utcai Pszichiátriai és Krízisintervenciós osztály

2015 | Lélekkel az Egészségért Alapítvány, Egészségfejlesztő tréningek

Bezárás

Négyesiné Harangi Éva

Gyógytornász

Négyesiné Harangi Éva

Kislány voltam, amikor egy combtörés következtében kórházba kerültem. Műtétre volt szükségem és a hosszú gipszkezelés után újra meg kellett tanulnom járni gyógytornász segítségével.Különböző érzések kavarogtak bennem a gyógytornával kapcsolatban: fizikaliag nehéznek éreztem, féltem, bizonytalan voltam, fájdalmaim voltak és erőtlen voltam. Szigorú volt a gyógytornász, de következetes és mégis emelett nagyon kedves.Valahol, azt hiszem, itt vetődött el mélyen a magja annak, hogy később a gyógytornász hivatást választottam.

A mai rohanó világban mindennel foglalkozunk, sokszor azonban a testünket, lelkünket elhanyagoljuk. Ennek következményei lehetnek, és sokszor lesznek is. A gyógytornát nem csak a rehabilitációban, hanem preventíven is fontosnak tartom. Nem mindegy, hogyan tartjuk magunkat egész nap, hogy az ízületeink megfelelő módon vannak-e terhelve. A napi több órás ülő- vagy állómunka gerincünkre nincs jótékony hatással. Jelentős az is, hogy a gerinc betegségei mellett kialakult izom-diszbalanszot helyreállítsuk. Ehhez egyénre szabott mozgás összeállítására van szükség: mobilizálással, izomerősítéssel és speciális aktív és passzív nyújtási technikákkal, SMR henger és különböző gyógytorna eszközök használatával. Azt vettem észre, hogy azok, akik soha nem mozogtak, nem tornáztak, és bármilyen okból rákényszerülnek a gyógytornára, később megszeretik, életformájukká válik és lelkükre legalább olyan jó hatással van, mint a testükre. Egy ideje különösen kedves terület számomra a Schroth terápia, mely a gerincferdülés és különböző gerincproblémák, tartási rendellenességek egy speciális kezelési módszere.

Testünk egy csodálatosan megalkotott rendszer, melyben minden mindennel kapcsolatban van. Ezért, ha valahol sérülés, diszfunkció van, az egész testet szükséges kezelni. Igyekszem a munkámat alázattal és szeretettel, kellő nyitottsággal végezni. Különösen jó érzés számomra, hogy több páciensemmel igazán bensőséges, bizalmi kapcsolat alakult ki, ez is segíti a gyógyulás folyamatát.

Test és lélek valóban elválaszthatatlan egymástól, ezért különösen nagy kincs számomra, hogy az Aurum életműhely csapatának tagja lehetek.

 

Tanulmányok

2016. Schroth módszer

2016. Stretching és fascialazítás SMR hengerrel

2014. Kinematic taping tanfolyam

2013-2014. McKenzie A, B tanfolyam

2010. Gyógytornász-fizioterapeuta diploma Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar


Szakmai tapasztalatok

2012 óta Kispesti Egészségügyi Intézet járóbeteg szakrendelés
(ortopédiai, traumatológiai, reumatológiai és ideggyógyászati kórképek kezelése )

2011-2015 Banai és Társa Egészségügyi Kft. otthonápolás keretén belül egyéni torna

2010-2012 Jáhn Ferenc Dél-pesti Kórház belgyógyászat

Bezárás

Szisz Lilla

Pszichológus, kognitív viselkedésterápiás konzultáns jelölt

Szisz Lilla

Szisz Lilla vagyok, pszichológus. Tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetem pszichológia szakán végeztem, tanácsadás- és iskolapszichológia szakirányon.

Az Aurum Életműhely keretében egyéni pszichológiai tanácsadást tartok felnőttek számára, illetve pályaválasztási tanácsadást tinédzsereknek. Munkámat a személyközpontú szemlélet hatja át. Úgy gondolom, hogy a mély empátia és a feltétel nélküli elfogadás olyan rejtett erőforrásokat mozgósíthat, amelyek segíthetnek az adott probléma megoldásában. A tanácsadási folyamat végére a kliensek teljesebb képet kapnak önmagukról és jobban átlátják az életükben kialakult helyzetek közötti összefüggéseket.

Elsősorban az alábbi területeken fordulhat hozzám: életvezetési kérdések, elakadások, párkapcsolati/családi problémák, pályaválasztás, kiégés, énkép, önértékelési problémák, önismeret, szorongás, bizonytalanság, döntési dilemma, halogatás, stressz.

 

Szakmai önéletrajz

2013 – 2016 Pszichológia alapképzés, Eötvös Loránd Tudományegyetem

2016 – 2018 Pszichológia mesterképzés – Tanácsadás- és iskolapszichológia specializáció, Eötvös Loránd Tudományegyetem

2017 – 2019 Kognitív viselkedésterápiás konzultáns képzés, Magyar Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesület (VIKOTE)

2016-tól Személyközpontú készségfejlesztő tréning és szupervízió, Nap-Kör Alapítvány

2018-tól Nap-Kör Alapítvány, egyéni esetvezetés – személyközpontú segítő beszélgetés (önkéntes munka)

 

 

Bezárás

Hamar Noémi

Coach

Hamar Noémi

Mindig is szerettem emberekkel foglalkozni, beszélgetni, meghallgatni, hogy mi zajlik az életükben és együtt ötletelni az esetleges megoldásokon. Nem sejtettem, hogy ez lesz majd a hivatásom, ugyanis fiatalon sokkal inkább vonzott az üzleti szféra. Dániában végeztem kereskedelem és marketing szakon és ezen a területen helyezkedtem el, miután haza költöztem Magyarországra. Az egyik legnagyobb autóipari vállalatnál dolgoztam termékspecialistaként, amikor elkezdtem a coaching és vezetés képzést.

A coaching módszer megismerése és alkalmazása jelentős változásokat hozott mind a magánéletemben mind a munkámban és ez arra motivált, hogy otthagyjam a munkahelyemet és coachként kezdjek el dolgozni.

Szerencsés ember vagyok, hiszen a coachingban megtaláltam azt a hivatást, amit szenvedélyesen szeretek, amiben folyamatos fejlődési lehetőséget látok és amiről hiszem, hogy hatékony módszer az ügyfeleim számára.

De mi az a coaching és miért érdemes kipróbálni?

A coaching egy olyan kreatív folyamat, ahol az ügyféllel együtt tárjuk fel a megoldásokat a hozott problémára, élethelyzetre. A coaching nem tanácsadás és nem terápia. Hiszem, hogy az ügyfélben már ott van a megoldás, amit a különböző eszközökkel csak segítek a felszínre hozni. A coachingban azt feltételezem, hogy az ügyfelem az élete legjobb szakértője és én abban szeretném segíteni, hogy erre ő is ráébredjen és ő is így tekintsen magára.

A coaching beszélgetéseken az ügyfél határozza meg, hogy mi legyen a beszélgetésünk témája, fókusza. Az interakció támogatja, segíti az ügyfelet abban, hogy saját erőforrásait mozgósítsa, és lépéseket tegyen a céljai elérése érdekében.

A coaching kapcsolatban nagyon fontos szerepe van a bizalomnak, elfogadásnak és természetesen a titoktartásnak. Számomra nagyon fontos, hogy az ügyfeleim a beszélgetéseken meg tudjanak nyílni, felszabadultak legyenek és bátorítva érezzék magukat.

A témák, amikkel a leggyakrabban érkeznek hozzám ügyfeleim: önbizalom és magabiztosság fejlesztése, stresszkezelés, konfliktus kezelés, családi problémák megoldásfókuszú kezelése, párkapcsolati szituációk, karrier, időbeosztás, kommunikáció javítása, határok tartása.

A coaching beszélgetések után, hiszem, hogy ügyfeleim pozitívabban tudnak tekinteni élethelyzeteikre és a megoldásfókuszú szemlélet gyakran egy általános szemléletté tud válni az életükben.

 

Tanulmányok

Copenhagen Business Academy - Kereskedelem és marketing, 2016

Pünkösdi Teológiai Főiskola - Keresztény szemléletű coaching és vezetés,
ACSTH, ICF (International Coach Federation) által akkreditált coach képzés, 2018

Bezárás

Pődör-Novák Réka

Dietetikus, fitness-testépítés edző, life coach

Pődör-Novák Réka

„Személyre szabott segítség a sikeres életmódváltáshoz” – ha egy mondatban kellene megfogalmaznom a munkám célját, ez lenne az.

 

Úgy vélem, hogy az életmódunk nagyban meghatározza azt, hogy milyen az életminőségünk. Az egészségtelen étrend és a mozgásszegény életmód számos betegség befolyásolható (!) rizikó faktora. A probléma csak az, hogy ezeket egyáltalán nem könnyű megváltoztatni. Évtizedek alatt berögzült szokásokról van szó, melyek átalakításához kitartó munkára van szükség. És persze egy jó stratégiára!

Munkám során segítek a hozzám fordulóknak egy olyan életmódváltó stratégia kidolgozásában, amivel elérhetik a céljukat. Ha szeretnél végre tartósan lefogyni, fittebbé és egészségesebbé válni, nem divat diétákra van szükséged, hanem egy pontosan Rád szabott programra. Nem hiszek a sablon megoldásokban. Hosszú távon csak az a megközelítés lehet sikeres, ami figyelembe veszi az egyént. Akár az étrendről, akár a testmozgásról van szó, a kulcs az individualizálás. Ez az, amiben én dietetikusként, fitness edzőként és coachként tudok Neked segíteni.

A személyes konzultációk mellett előadásokat, és online tanfolyamokat is tartok, és rendszeresen írok cikkeket az egészséges életmód témájában a Fogyókúra DETOX honlapra. Mivel a táplálkozástudomány napról-napra fejlődik, fontosnak tartom a folyamatos tanulást, és a tudás továbbadását is – akár személyesen, akár online eszközök segítségével.

Ha segítségre van szükséged az étrended vagy akár az egész életmódod átalakításához, keress bizalommal!

 

Tanulmányok

2016 Life coach képzés (Pro Bona Coaching & Training Center)

2012-2016 Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar - dietetika szak

2011-2012 TF Továbbképző Intézet - testépítés-fitness sportedző OKJ képzés

2009-2012 Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) - testnevelő-edző szak

Bezárás

Mógor Krisztina

Coach

Mógor Krisztina

Mógor Krisztina vagyok, két éve írok az önképzésről, közösségem a Dayfly Önképzés Mesterfokon Édesanyáknak, diplomás coachként, szakértőként már találkozhattál velem az Édesanyák csoportban. Két csoda, Mira (5) és Ármin (3) édesanyjaként állok helyt a mindennapokban.

"Olyan vagyok, mint egy fa, amelyik már megerősödött. Benne van a forró nyárban, néha nagy viharok lengetik a lombját, néha gyerekek másznak rá, és zajlik körülötte az élet. Nézi, hallgatja a történeteket, a célokat, a sérelmeket. Van, aki plédet is hoz, és sokáig marad, van, aki meg is öleli, mások pedig épp csak egy pillanatra állnak meg mellette. Egészen erős ez a fa, termése is van. Szereti meglátni az emberek arcán az őszinte érzéseket, és várja, figyeli azt a pillanatot, amikor megcsillan a szemük, mert megszületett a megoldás."

A dayfly, azaz a tiszavirág mindent beletesz a napjába. Ki tudja, talán ő is tisztában van azzal, hogy csupán egy nap az élete. Ez a nap csodaszámba megy, turisták ezreit vonzza a látványuk ilyenkor. Beszélgetéseim során gyakran felteszem azt a kérdést, hogy mit tennél, ha minden mindegy volna?  Ilyenkor ügyfeleim levethetik a bábjukat és őszinte lelkesedéssel beszélnek önmagukról. Együtt élvezzük ezt az átalakulást.

A találkozóink elsősorban erről szólnak. Fontos, hogy elfogadjuk egymást, fejlődünk, mindenki a saját útján. Egy szemléletet szeretnék átadni az édesanyáknak, amely segít, hogy kiegyensúlyozottak, hatékonyak legyenek a mindennapjaikban, s ezáltal jó példával álljanak a gyermekeik előtt. Az a célom, hogy minél több embernek segítsek a harmonikus élet megvalósításában. Tanácsot a legritkább esetben adok. Coachként abban hiszek, hogy minden ember a saját életének szakértője, a válaszok ott vannak mindenkiben. Ma már azt is tudom, hogy hogyan lehet ezt kihozni másokból.  

Tudom, milyen nehézségekkel küzdenek az édesanyák, hiszen a saját bőrömön tapasztalom. Az anyaság számomra a legnagyobb kincs, nagy kihívás és sok, sok munka. A coaching szemlélet segítségével megtalálhatják ügyfeleim a megoldást a problémáikra, és átkeretezhetik a hozott mintáikat. Az elsődleges célom, hogy a résztvevők tudják, megbízhatnak bennem, fogom a kezüket, amíg szeretnék és kihozom belőlük mindazt, amire képesek. Hiszem, hogy a lehetőség ott van mindenkiben! Legyél jelen velem!

 

Végzettségeim

Kommunikációs művelődésszervező - Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskola, 2002-2006

Andragógus - Pécsi Tudományegyetem, 2006-2008

Diplomás coach, nemzetközi ACC minősítéssel - Pünkösdi Teológiai Főiskola, 2007-2008

Bezárás

Záborszky Dávid

Lelkipásztor, tréner

Záborszky Dávid

Érdekelnek az emberek. Az életük, a motivációik, hogy honnan hová tartanak, milyen történet van mögöttük, és mit látnak maguk előtt. Szeretek újabb és újabb fehér lapokat elővenni. Nincs annál jobb, mint amikor te alakíthatod ki az új képet. Ha elrontod, bármikor újat kezdhetsz. Ebben hiszek grafikusként, vállalkozóként és lelkipásztorként is.

Tájépítészmérnöki és tervezőgrafikai tanulmányok és munkák után nagy fordulatot vett az életem. Sokáig próbáltam elnyomni egy halk, belső hangot - hiszen szakmát kell tanulnunk, el kell helyezkednünk, majd dolgoznunk kell, erről szól az élet -, sikertelenül. Isten hívását éreztem és lassan elfogadtam: teljes életem akkor lehet, ha azt az emberek szolgálatába állítom. Ez lett a hivatásom.

Hiszem, hogy mi, emberek, nem csak test és még csak nem is lélek, hanem egyben szellem is vagyunk. Ez a hármasság együtt alkot egy, kerek egészet. Bármely terület hiányos, sérült, az a többi területre is kihatással van.

Hiszek a közösség erejében. Egészséges közösségben gyógyulunk. Mindannyiunk sérülésének gyökere részben kapcsolati eredetű, így egészséges kapcsolatainkban szinte észrevétlenül, természetesen gyógyulunk. Ezen az úton nagyon sokat köszönhetek mentoraimnak.

Hiszem, hogy feladatunk van társadalmunk, a tágabb közösség felé. Ebben komoly küldetése van az Aurumnak. Megtisztelő ebben részt venni és jó látni a kibontakozását.

Feleségemmel és fiammal jelenleg Budapesten élünk.

 

Tanulmányok

Tájépítész mérnök (BCE)
Tervezőgrafika (Ring)
Teológia (GTF)
Hozzáértő segítő (Mekdsz)
CLP tréner (Xpand)

 

Szakmai tapasztalatok

2007-2009 - Diákkörvezetés (MEKDSZ, Budapesti Corvinus Egyetem)
2008 - Ifjúsági Vezetőképzés (Formacion, Lengyelország)
2009 - Egyetemi közösségek (University of Sheffield, UCCF, Egyesült Királyság)
2012-2013 - Közösségalapítás a gyakorlatban (MBE, Tatabánya)
2013-2017 - Közösségalapítás, -vezetés (TÉR, Budapest)
2014 - Közösségalapítás, nemzetközi képzés (ECMI, Spanyolország)
2015 - Vezetőképzés (European Leadership Forum, Lengyelország)
2016 - Vezetőképzés, jelenlét a nagyvárosban (Movement Day, NYC, USA)
2016-2017 - Vezetői, közösségépítők hálózata (Kornya-program)
2017 - Apologetikai továbbképzés (Evangéliumi Vezetők Fóruma, Magyarország)
2017 - Közösségek egy nagyvárosban (City to City Europe, Olaszország)

Bezárás

Vágó Péter

Pszichológus, teológus, coach

Vágó Péter

A Balga ismétli baját,
az Okos megoldja,
a Bölcs már bele se kerül.

Mindhárom működés jelen van életünk más-más területén.

 

Lehetőségünk, 

- amihez eddig balgán álltunk hozzá (ismételten rossz helyzetekbe kerültünk)
- azt mind okosabban oldjuk meg,
- amit eddig okosan kezeltünk - azokhoz a helyzetekhez bölcsen álljunk hozzá!

Nehéz helyzeteket élünk meg:
„Nagy bajban vagyok, nem látom a kiutat!” „Krízisben vagyok!” „Elakadtam…” „Hitem megroggyant…” Valami nem jól működik az életemben” „Házasságom gödörben!” „Döntésképtelen vagyok...”

Áttekintetjük, merre van a kivezető út, még mi szükséges a megfogalmazott cél eléréséhez. Ami túl van az erőnkön, ott lép be a Mindenható, segítő Atyaként.
Az elmúlt több mint 25 évben, ezen az úton igyekeztem segíteni a hozzám fordulókat.

„Nem mondom, hogy már elértem, vagy hogy már tökéletes volnék; hanem igyekezem, hogy el is érjem, amiért meg is ragadott engem a Jézus a Messiás.”
Filippi 3,12


Tanulmányok

ELTE BTK | Pszichológia
SzPA, Logos Hungary | Teológia
NLP Hungária Kft. | Neuro Lingvisztikus Programozás
PTF | Keresztény szemléletű coaching és vezetés


Szakmai tapasztalatok

Felső oktatásban laboráns, tudományos segédmunkatárs, adminisztrátor, főiskolai adjunktus
Gyülekezeti pszichológus, lelkigondozó
Magánpraxis

Bezárás

Járay Dóra

Bowen technika és Craniosacralis Biodinamika alkalmazó

Járay Dóra

Haladó Bowen Alkalmazó, okleveles gyógymasszőr és nem utolsó sorban 3 gyermek édesanyja vagyok.

Eredeti végzettségem szerint magyar-német szakos középiskolai tanár, ám a gyermekeimmel otthon töltött évek ráébresztettek, hogy az emberek segítésében más, sokkal kézzelfoghatóbb és gyakorlatiasabb utat kell választanom. Így lettem gyógymasszőr, majd talált rám és ragadott magával a Bowen Technika 2010-ben.

Hálás vagyok, hogy az első magyarországi csoportok egyikében tanulhattam meg ezt a lágy kötőszöveti technikát, hiszen az ott kapott tudás és látásmód gyökeresen átalakította gyógyítói-kezelési szemléletemet. Így praxisomat teljesen átállítottam a Bowenre, hiszen általa a masszázshoz képest sokkal mélyrehatóbb, lényegibb és tartósabb változások elérése, s az egész szervezet integrált válaszának kiváltása lehetséges.

Az eltelt 6 évben számos továbbképzésen vettem részt magyarországi és külföldi instruktoroknál, jelenleg a mester képzés folyamatában vagyok, a Magyarországon jelenleg elérhető legmagasabb szinten.

 

Szakmai vizsgák, továbbképzések:

Modul 7 Alapvizsga – Manfred Zainzinger

Modul 9 Haladó diplomás vizsga – Manfred Zainzinger

Testolvasás – Csíky Ferenc és Liebe György

Bowen és stroke – Robyn Wood

Bowen csecsemőknek és kisgyermekeknek – John Wilks és Lina Clerke

Receptorok a fasciában (a fasciakutatás napjainkban) – John Wilks

Bevezetés a craniosacralis terápiába – John Wilks

Modul 11 Mesterkurzus – Manfred Zainzinger

Eltérő korai fejlődésmenet – Bóta Ildikó

Bodymind and Bowen – Margaret Sipcer és Anne Schubert

Craniosacralis biodinamika 1-3 – Tar Zsolt

 

Tom Bowen kezelőszobájának falán a következő idézet függött:

„Úgy vélem, csak egyszer járok itt a földön. Így ha bármi jót tudok tenni vagy kedves lehetek bármelyik teremtmény-társamhoz, most van itt az ideje. Hadd ne halogassam, hadd ne mulasszam el, mert utam erre többet nem vezet.”

(Stephen Grellet 1773-1855)

Bezárás

Kiss-Bózsó Csongor

Gyógytornász

Kiss-Bózsó Csongor

„Szólj, gondolj, tégy jót s minden szó, gondolat és tett tiszta tükörként fog visszamosolyogni rád.”

Vörösmarty Mihály

 

 

Már gyerekként szerettem emberek közt lenni, közösségben forgolódni. Szerettem figyelni az emberek viselkedését, apró cseprő gondjait, attitűdjeit, konfliktus kezelését. Tudtam, hogy emberekkel akarok foglalkozni. Fiú létemre szerettem sportolni, mozogni, középiskolában aktívan kosárlabdáztam, a családommal rendszeresen kirándultunk. Az egyik kedvenc tantárgyam a biológia volt, azon belül is a humán biológia. E három tényezőből számomra egyenesen következett a gyógytornász hivatás. Örömmel nyugtáztam azt a későbbi felismerést, hogy a segítő szakma, amit választottam tökéletesen megfelel a személyiségemnek. Az élet minden területe élhetőbbé válik, ha az emberek segítik egymást. Külön jó ha az embernek a „segítés” a főállása.

Szeretek segíteni az embereknek, szeretem ha „megoldódik” egy probléma. Hiszen a problémák azért vannak, hogy megoldjuk őket. Ha egy mód van rá, mozgással.


Tanulmányok

2014 | Gyógytornász-fizioterapeuta diploma, Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar

Munkatapasztalat

2018 | az Aurum Életműhely gyógytornásza
2018 | a Budai Irgalmasrendi Kórház vezető gyógytornásza
2015 | Budai Irgalmasrendi Kórház, sebészet, urológia osztályokon műtétek utáni rehabilitáció
2014-2015 | CAT - Otthon Nonprofit Kft. Idősek Otthona, csoportos-, és egyéni tornák, demens torna

Bezárás

Jécsák Dolli

AVIVA Módszer oktató

Jécsák Dolli

4 éve saját egészségügyi problémám miatt kerültem kapcsolatba az Aviva módszerrel és kezdtem el a gyakorlást. Már az első alkalommal a négy órás tanfolyamon éreztem, hogy olyan dologgal találkoztam, aminek meghatározó szerepe lesz az életemben. Azóta folyamatosan gyakorlom a tornát és tapasztalom jótékony hatásait.

Rólam

A legfontosabb az életemben, hogy anyuka vagyok és családban élek! Amióta a gyerekeim megnőttek és kevesebb időt igényelnek tőlem, azóta van lehetőségem az önképzésre és a személyes fejlődésre.

Éveken át terveztem, hogy az AVIVA módszerrel foglalkozhassak. A közelmúltban jött el az ideje ennek és azóta az elkötelezettje vagyok. Ez azt jelenti, hogy minden lehetőséget megragadok, hogy megismertessem másokkal és oktatóként segíthessek azoknak, akik valamilyen hormonális vagy nőgyógyászati problémával küzdenek, amin a módszer segíteni tud.

Hosszú távú terveim között szerepel olyan programok indítása vagy abban való részvétel ahol a nők testi – lelki egészségének megőrzése a fő cél. 

Tanulmányaim

1997 - Bessenyei György Tanárképző Főiskola - tömegkommunikátor, művelődésszervező szak

2000 Kft - Aerobic oktató szakképesítés

Aviva Alapítvány - AVIVA Módszer Oktató képesítés

Az AVIVÁRÓL

A család egyik alappillére a nő, aki otthonná varázsol egy házat, gyermekeit óvja és formálja, megteremti a családi légkört „őrzi a tüzet”. Ehhez szükséges a mentális, lelki egyensúly, amiben a hormonrendszer harmonizálásának nagy szerepe van. Az Aviva torna ebben tud segíteni. A módszer oktatásában is fontos nekem, hogy minél szélesebb körben megismertessem lányokkal, hölgyekkel, asszonyokkal akiknek segíteni tud majd a problémáikon, hogy egészséges életet éljenek és azt tovább tudják adni.

Az Aurum Életműhely mellett Érden, a Városi Sport Arénában is tartok AVIVA gyakorló torna órákat.