Belépés

timondtatok 1

Építsetek minőségi kapcsolatot, ami jóval túlmutat az esküvő napján!

A házasság, az elkötelezett közös élet jól hasonlítható egy akadálypályához: rendkívül izgalmas, de olykor kihívást jelent. Amikor először küzditek át magatokat a nehézségeken, lehet, hogy teljesíthetetlennek tűnik néhány akadály-típus. Ez nem azért van, mert képtelenek vagytok rá, vagy mert nem illik a személyiségetekhez, a testalkatotokhoz, az izomállapototokhoz. Azért van, mert nem ismeritek még az akadályt, nem volt lehetőségetek gyakorolni rá, vagy nem volt jó edzőtök, aki megmutatta volna a praktikáit. Sajnos jelenleg az oktatás nem helyez hangsúlyt az önismeretre, ill. a kapcsolati készségekre, “soft skill”-ekre: a kommunikációra, konfliktuskezelésre, stb.

 

A Házasság START tréning segítségével pont ezekben fejlődhettek, s ezeken keresztül gyakorlatot szerezhettek az alapvető akadály-típusok sikeres megmászásában, akár még a látszólag nehezebb kihívások is élvezetessé válhatnak. 

FŐBB TÉMÁK

  • tévhitek a házasságról
  • kapcsolati minták
  • kommunikáció
  • konfliktuskezelés
  • szeretetnyelvek
  • különbségek elfogadása
  • kapcsolati erőforrások

 

A Házasság START tréning kidolgozása és fejlesztése alatt arra fektettük a hangsúlyt, hogy legyen teretek, időtök arra, hogy egy-egy fontos témát közösen átbeszélve lélekben is felkészülhessetek a házasságra, felfedezzétek a közös erőforrásaitokat és bátran vágjatok bele ebbe a nagy kalandba, amiért megéri nap mint nap „dolgozni”!

A CSOPORTRÓL

6*3 óra (hétfő esténként 18:00-21:00-ig)
időpontok: 2020. február 24., március 2., 9., 16., 23. és 30

exkluzív kiscsoport (maximum 6 pár)

Fontos! Az alkalmakról hiányozni nem lehet a személyes- és csoportdinamikai folyamatok miatt.

 

A CSOPORTOT VEZETIK | Dabóczi Anna, pszichológus és Dósa Hanga, pszichológus-jelölt

 

RÉSZVÉTELI DÍJ | alkalmanként 6000 Ft / alkalom / pár (összesen: 36 000 Ft / pár)

Jelentkezni a hello@eletmuhely.com email címen lehet február 20-ig.

A tréning vezetőiről

Dabóczi Anna

3 éve élek egy olyan házasságban, ahol folyamatosan épülünk és fejlődünk egymással és egymás mellett. De ahhoz, hogy ez alapja tudjon lenni a kapcsolatunknak, sokat kellett tanulnunk, olvasnunk, beszélgetnünk.

 

Egyik legfontosabb alappillére a házasságra készülésünknek a jegyes felkészítés volt, ahol minden félelmünket, vágyunkat, hozott mintáinkat, személyiségünket meg tudtuk osztani, át tudtuk beszélni egy nálunk már tapasztaltabb párral. Azóta is rengeteget merítünk abból az időszakból. Ezért tartom fontosnak, hogy a házasságra készülőknek legyen egy olyan terepe, ahol bátran ki lehet mondani mindent; ahol megélhetik, hogy a házasság egy szövetség, amibe érdemes munkát fektetni.

Dósa Hanga

Férjemmel 6 éve ismerjük egymást és másfél éve vagyunk házasok. Úgy hiszem, a házasság az egyik legnagyobb titok és csoda. Titok, mert érthetetlen, hogy egy eddig „idegen” ember hogyan válik az évek során a legközelebbi szövetségesünkké, és csoda, mert ezalatt a folyamat alatt rengeteg kincset, értéket, örömöt és áldást fedezhetünk fel egymásban és az egységünk erejében. Nincs még egy olyan szoros és intim emberi kapcsolódás, mint a házasság.

 

Egy házasságban is, mint minden kapcsolatban vannak könnyebb és nehezebb időszakok. Sok pár számára ijesztően hat a gondolat, hogy esetleg nem megy majd mindig minden úgy, ahogy elképzelték. Férjemmel azt tapasztaltuk, hogy ha tudunk az örömeinkről és a nehézségeinkről is őszintén beszélgetni, esetleg más, tapasztaltabb pároktól tanácsot kérni egy-egy kérdésben, akkor a nehezebb időszakokból is megerősödve, mélyebb elköteleződéssel tudunk tovább lépni. Ebben nagy segítségünkre volt a jegyes-felkészítés, ahol elkezdtük megtanulni ezt az őszinte és nyílt kommunikációt egymás felé.